PROCENTRUM B.V. | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@procentrum.nl

Tactisch zoeklicht Alpha-1 verder verbeterd

Krachtig licht met reikwijdte van meer dan 1,6 kilometer

Al bij de introductie van het Alpha-1 maakte dit tactische zoeklicht onmiddellijk een diepe indruk bij de de beoogde doelgroepen. Met een lichtopbrengst van 3,2 miljoen candela, een lichtgewicht body van slechts 3 kilogram (4 kg inclusief batterij) en een extreme duurzaamheid zette de Alpha-1 dan ook een nieuwe standaard op het gebied van tactische zoeklichten.  Voer- en vaartuigen worden met dit ultra krachtige zoeklicht over een afstand van meer dan 1,6 kilometer in het licht gezet waardoor reddingswerkers onder de meest uitdagende omstandigheden hun werk kunnen verrichten en operators van land- en zeestrijdkrachten altijd een tactisch voordeel hebben.

Ideaal te combineren met  wapensystemen op voertuigen of vaartuigen.

Om ook in de zwaarst denkbare omstandigheden te blijven presteren werd de Alpha-1 aan een serie extreme duur- en veldtesten onderworpen. Mede hierdoor werd de Alpha-1 al snel het favoriete zoeklicht voor de kustwacht, landmacht en marine eenheden alsmede opsporingsdiensten. Door het lage gewicht en een soort FN P90 handgreep kan de Alpha-1 eenvoudig door een operator worden meegenomen en bediend. Door de compacte bouw is de Alpha-1 uitstekend geschikt om geïntegreerd te worden met wapensystemen op een vaartuig, voertuig of helikopter, met dien verstande dat de Alpha-1 eenvoudig losgekoppeld kan worden om dan ook buiten het voertuig ingezet te worden.

Al snel nadat de Alpha-1 werd geïntroduceerd binnen politie en andere opsporingsdiensten, zagen de gebruikers ook andere toepassingsmogelijkheden. De kracht van de 3,2 miljoen candela sterke lichtbron en de mogelijkheid om een stroboscoop effect te creëren bleek personen die in de lichtstraal werden ‘gevangen’  gedurende enkele seconden volledig te desoriënteren. Door de Alpha-1 in te zetten als een non-lethal wapen tijdens risicovolle aanhoudingen kan de verdachte snel onder controle worden gebracht en is vaak minder geweld noodzakelijk om het gewenste doel te bereiken. Dit levert meer veiligheid op voor de aanhoudende eenheid en eventuele omstanders, maar ook voor de verdachte of betrokkene in kwestie. Daarnaast blijkt de Alpha-1 ook bijzonder effectief als inzetmiddel bij ordediensten ten behoeve van crowd-control.

Infrarood toegevoegd aan Alpha-1 unit

Gedreven door het succes van de Alpha-1 hebben de ontwikkelaars gezocht naar mogelijkheden om dit tactische zoeklicht nog breder inzetbaar te maken. De oplossing vanuit tactisch oogpunt lag voor de hand: voeg infrarood toe zodat het zoeklicht ook heimelijk bij hoog specialistische operaties gebruikt kan worden.

PROCentrum Equipment is dan ook bijzonder trots op het feit dat de fabrikant ons binnen de EU als exclusief vertegenwoordiger van de Alpha-1 heeft aangewezen. Wilt u meer weten over de technische details van de Alpha-1 of is uw eenheid geïnteresseerd in een vrijblijvende demonstratie? Neemt u dan contact op met ons kantoor in  Nederland of Verenigd Koninkrijk . Ook wanneer uw eenheid gebruik wenst te maken van de gratis testperiode bent u bij onze medewerkers aan het goede adres voor info en voorwaarden.