Ken je Tac Vent? Nee? Lees dan snel verder. Draag jij een ballistisch of tactisch vest tijdens je werk? Dan herken jij je in deze situatie. Je hebt geen ventilatie onder je tactische vest of ballistische vest. Je shirt is klef en klam. Je voelt je als een mini broeikas voor schimmels en nare geurtjes. En aan het einde van de dag ben je kapot en uitgedroogd omdat er niet tegenop te drinken is.

Het kan! Ventilatie onder je tactische vest!

Ja echt waar. Het kan en ook zonder toevoeging van gewicht of ruimte. Met Tac Vent creëer je een laag met circulerende lucht tussen jou en je ballistische/tactische vest. Hierdoor blijft de airflow gaan en koel je af omdat je zweet kan verdampen. Zo blijf je droog, koel en beter ruiken! 

Dat laatste is misschien meer luxe dan noodzaak maar de shirtjes van de baas zijn niet altijd het meest fijne spul om een naar luchtje in op te bouwen. Daarnaast blijf je droog en bouw je geen broeikas effect op waardoor je beter gehydrateerd blijft. Je verliest namelijk alleen maar vocht wat noodzakelijk is voor het afkoelen.

Tac Vent ventilatie systeem voor ballistisch vest
Ventilatie tactisch vest

Tot wel 9 graden koeler!

De Tac Vent maakt het tot wel 9 graden koeler onder je vest. Dit zorgt ervoor dat je veel minder vocht verliest omdat je lichaam aanvoelt dat het natuurlijke koelproces werkt. Tac Vent zorgt ervoor dat de lucht kan blijven circuleren. Op die manier koel je snel af. Tot wel 9 graden koeler dan normaal dus.

Tot wel 9 graden koeler door ventilatie in je tactische vest.

Hoe zit het met gewicht en omvang?

Tac Vent is lichtgewicht, makkelijk te bevestigen en is dun. Het materiaal is rubberachtig en biedt dus ook comfort tijdens het dragen. Je voelt eigenlijk niet dat de Tac Vent er zit los van het feit dat je een stuk koeler bent onder je vest.

De Tac Vent is overal makkelijk te bevestigen met twee klittenband straps die aan de binnenkant van je vest hechten. De Tac Vent blijft goed zitten door dit klittenband en het feit dat het vest de Tac Vent tussen jou en je vest in klemt.

Met klittenband bevestig je de Tac Vent en zo blijft hij stevig zitten.

Extra voordelen van de Tac Vent naast ventilatie in je tactisch vest

Een groot pluspunt is dat het door zijn ontwerp en materiaal kan fungeren als een kussen, waardoor stomp krachttrauma (back face trauma) tot een minimum wordt beperkt. Met behulp van klittenband wordt het gemakkelijk vastgezet en verwijderd van alle soorten veiligheidsvesten, zowel hard plate als soft armor. Het “haakgedeelte” zit gestikt aan de TacVent en het “lusgedeelte” kan met zeer sterk klevende plakkers worden bevestigd aan elk soort materiaal.

Stukje tekst van de Tac Vent fabrikant!

Maak kennis met het door de politie uitgevonden en in Amerika gemaakte TacVent – Body Armour Ventilation systeem, het eerste en enige passieve ventilatieapparaat dat een onbelemmerde stroom en afgifte van warmte mogelijk maakt door echte scheiding, gebruikmakend van werkelijke ruimte. Het bestaat niet uit sponsachtig, gaasachtig, absorberend materiaal of opblaasbare apparaten, die beide contraproductief kunnen zijn. Testen hebben aangetoond dat TacVent de

lichaamsoppervlaktetemperatuur met ten minste 9 graden celcius verlaagt. Het duidelijk unieke en gepatenteerde ontwerp dat bestaat uit een gegolfd en geperforeerd paneel van extreem zacht en zeer flexibel, hypoallergeen thermoplastisch elastomeer van technische kwaliteit. Een enorm pluspunt is dat het ontwerp en materiaal het mogelijk maken om als een kussen te fungeren, waardoor trauma door stompe krachten sterk wordt geminimaliseerd.

Met behulp van klittenband kan het gemakkelijk worden vastgemaakt en verwijderd met alle pantserdragers, voor en achter, het “haak” -gedeelte gestikt aan de TacVent en het “lus” -gedeelte bevestigd met een sterk hechtende achterkant aan elk materiaal. Wij stellen het zeer op prijs dat u een kijkje neemt bij TacVent, de enige oplossing voor ventilatie van kogelvrije vesten!