PROCENTRUM B.V. | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@procentrum.nl

Rijopleiding politie

De politie heeft bepaalde bevoegdheden die burgers niet hebben. Zo hebben agenten vrijstelling om van de verkeersregels af te wijken, mocht dit voor het uitvoeren van hun werkzaamheden belangrijk zijn. De politie is bevoegd het rode verkeerslicht te negeren of in te halen over een doorgetrokken streep. Belangrijk is hierbij dat andere verkeersdeelnemers niet in gevaar worden gebracht. Om als agent vlot, veilig en verantwoord aan het verkeer te kunnen deelnemen, is een specialistische rijopleiding vereist. PROCentrum biedt diverse rij- en applicatietrainingen aan op diverse niveaus en voor verschillende soorten motorvoertuigen; van motorfiets tot vrachtwagen en van personenauto tot 4×4 voertuig.

De rijopleidingen voor de Nederlandse politie verschillen inhoudelijk van de rijopleidingen voor de Belgische politie. Meer weten over de rijopleidingen voor de Belgische politie? Klik op de onderstaande knop.

 

 

 

Ons opleidingsaanbod:

Hieronder treft u ons opleidingsaanbod. Zowel initiële opleidingen als het nascholingstraject kunnen door ons worden verzorgd. Bij alle rijopleidingen besteden we veel aandacht aan rijden met vrijstelling. Vaardigheid alleen volstaat immers niet om als bestuurder van een voorrangsvoertuig veilig deel te nemen aan het verkeer.

Auto:

 • Basis rijopleiding auto (BROA)
 • Aanvullende rijopleiding auto (ARA)
 • Basis rijopleiding parket politie
 • Verbeterde Politionele Vaardigheden Rijbewijs B, Koninklijke Marechaussee (VPV-B)
 • Specialistische rijopleiding auto, modules A t/m D (SRO)
 • Voortgezette rijopleiding mobiele en arrestatie eenheden chauffeurs inclusief applicaties Flex ME (VO ME/AE)
 • Video registratie onopvallende surveillance (VROS)
 • Profcheck auto
 • Slip en grip training

Motor:

 • Primaire rijopleiding motor / kleine opleiding motor (PRM)
 • Opleiding basis motor surveillance / grote opleiding motor (OBMS)
 • Voortgezette surveillanceopleiding motor (VSM)
 • Verbeterde Politionele Vaardigheden Rijbewijs A (VPV-A)
 • Motoropleiding observatieteams
 • Motoropleiding arrestatieteams
 • Verkeerstechnisch begeleiden (VTB)
 • Allroad training
 • Slip en grip training
 • Profcheck motor

Faciliteiten

Rijopleiding politie motorBij PROCentrum beschikken we over alle faciliteiten om de rijopleidingen te verzorgen. Voor onze motor rijopleidingen kunt u gebruik maken van uw eigen motoren. Mocht u niet voldoende motoren tot uw beschikking hebben, dan kunt u tegen vergoeding gebruikmaken van onze herkenbare BMW motoren. Voor de modules trial, slip- en grip alsmede de off road, maken we gebruik van eigen speciale motoren. Tevens beschikken wij over diverse herkenbare en onherkenbare instructievoertuigen voor onze auto rijopleidingen. Naast de ‘reguliere’ instructievoertuigen beschikt PROCentrum, als enige opleidingscentrum in de Benelux, ook over gepantserde instructievoertuigen, Klasse B-4. Al onze voertuigen zijn volledig als instructievoertuig ingericht en voldoen aan alle eisen voldoen voor een veilige opleiding van uw medewerkers.

Locatie

Onze opleidingen kunnen nagenoeg altijd starten bij u op locatie. Op deze manieren gaat er geen kostbare opleidingstijd verloren aan reisuren van cursisten. Hierdoor blijven ook de reiskosten laag. Wanneer de opleiding toch elders dient aan te vangen, dan wordt dit altijd vooraf met u besproken. Door de uitstekende samenwerking met het Ministerie van Defensie kunnen opdrachtgevers van PROCentrum, onder strikte voorwaarden, gebruik maken van het Verkeersoefenterrein Strijpse Kampen in Oirschot.

Verkeersoefenterrein Strijpse Kampen

Op dit afgesloten terrein vindt het praktijkgedeelte van bijna alle rijopleidingen van Defensie plaats. Op het oefenterrein kunnen vrijwel alle verkeerssituaties die voorkomen op de openbare weg, nagebootst worden. Het terrein heeft een infrastructuur bestaande uit meer dan 23 kilometer asfalt, inclusief rotondes, invoegstroken, hellingen, woonerven, fietspaden, verharde en onverharde weg en een oefenheuvel met verschillende soorten wegdek. Zelfs een laadperron voor spoorwegwagons hebben een plek op dit oefenterrein. Mede hierdoor zijn we in staat om ook de off road opleidingen op een veilige en maatschappelijk verantwoorde wijze te verzorgen.

Professionele begeleiding

Tijdens al onze rijopleidingen worden uw medewerkers intensief begeleidt door een vakkundige docent. Door een unieke wijze van verslagleggen en zorgvuldig archiveren zijn wij in staat om op ieder gewenst moment de competenties van een cursist te overleggen. Daarmee wordt voldaan aan het gestelde in artikel 3 lid 3 van de regeling Optische en Geluidssignalen.

Professionele rijopleiding politie in Nederland én België

Wij verzorgen onze professionele rijopleidingen zowel voor wetshandhavers in Nederland als België. In België vinden alle rijopleidingen voor prioritaire diensten plaats onder toezicht van een auspiciën van het Provinciaal Instituut voor Vormgeving en Onderwijs (PIVO). Zij dragen in België zorg voor de certificering van opleidingen waarvoor certificering van toepassing is. de uren van de opleiding komen in aanmerking als baremische uren. Wilt u meer weten over onze politie rijopleiding? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!