PROCENTRUM B.V. | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@procentrum.nl

Opleiding brandweerchauffeur

Opleiding brandweerchauffeurDe opleiding tot brandweerchauffeur leert de bestuurders van brandweervoertuigen hoe ze zich vlot en veilig naar een crisissituatie moeten begeven. Net zoals ambulance- en politievoertuigen, zijn brandweerwagens voorzien van optische- en geluidssignalen. Om te kunnen rijden met deze signalen is goed verkeersinzicht van groot belang, evenals een uitstekende voertuigbeheersing. Bij PROCentrum bieden we u diverse opleidingen en applicatietrainingen aan op diverse niveaus en voor verschillende soorten voertuigen.

Ons opleidingsaanbod:

Hieronder vindt u de verschillende opleidingen tot brandweerchauffeur die wij aanbieden. Wij verzorgen zowel de initiële rijopleidingen als het nascholingstraject voor brandweerpersoneel. Het doel van onze opleidingen of nascholingstrajecten is altijd het verhogen van de verkeersveiligheid. Wij hechten veel waarde aan zowel het leren rijden met vrijstellingen als ook het daadwerkelijk oefenen op de openbare weg met optische- en geluidssignalen. Uiteraard voldoen onze opleidingen aan de exameneisen zoals gesteld door het Instituut Fysieke Veiligheid.

Motor:

 • Basis rijopleiding brandweerchauffeur motor
 • Voortgezette rijopleiding brandweerchauffeur motor
 • Allroad training
 • Voertuigbeheersing moduels (Slip en grip training)
 • Applicaties gericht op taak en functie uitoefening
 • Profcheck motor

Auto:

 • Brandweerchauffeursdiploma licht en zwaar
 • Basis rijopleiding auto (BROA)
 • Rijopleiding OvD
 • Oefenen op de openbare weg met Optische- en Geluidssignalen
 • Voertuigbeheersing modules (Slip en grip training)
 • 4×4 training voor trucks, en ‘kleine’ voertuigen

Programma op maat

Bij PROCentrum Rijopleidingen kunt u ook terecht voor specifieke opleidingsvragen. Heeft u een specifieke opleidingsvraag die niet kan worden afgedekt met onze ‘reguliere’ opleidingen? Neemt u dan gerust contact met ons op om de maatwerk mogelijkheden te bespreken.

Faciliteiten

Bij PROCentrum beschikken we over alle benodigde faciliteiten. Tijdens de rijopleidingen kunt u gebruik maken van uw eigen voertuigen, mits deze zijn voorzien van dubbele bediening. Mocht u te weinig voertuigen tot uw beschikking hebben, dan kun u tegen betaling ook gebruik maken van onze volledig ingerichte en herkenbare instructievoertuigen voorzien van optische- en geluidssignalen. Voor de motormodules trail, slip en grip, alsmede voor de offroad training maken wij altijd gebruik van onze eigen specialistische voertuigen.

Realistische trainingsomgeving

Bij PROCentrum geloven we in een zo realistische mogelijke trainingsomgeving. Om deze reden vinden onze opleidingen doorgaans plaats op de openbare weg. Op deze manier kunnen de opleidingen aanvangen bij u op locatie; zo gaat er geen kostbare opleidingstijd verloren aan reistijd. Mocht de opleiding toch ergens anders moeten plaatsvinden, dan stellen we u hier altijd vooraf van op de hoogte. Het realistische aspect van onze opleidingen, wordt door studenten alom geroemd.

Chauffeur tankautospuit

Voor de opleiding en nascholing van de chauffeur tankautospuit, is PROCentrum nog een stap verder gegaan. In samenwerking met Mercedes Benz Nederland hebben we een uniek trainingsvoertuig ontwikkeld. Onze Mercedes Benz ATEGO is voorzien van variabele (water) balastgewichten waarmee op realistische wijze de rijkarakteristiek van verschillende voertuigen gesimuleerd kan worden. De zes afzonderlijk te vullen watercompartimenten, elk met maximaal 300 liter water, maken het mogelijk om het zwaartepunt zowel hoog in het voertuig te leggen of juist laag tussen de assen. De watermassa zorgt ervoor dat de bestuurder nagenoeg dezelfde rij eigenschappen ervaart als in een tankautospuit of hoogwerker.

Professionele begeleiding

Tijdens de opleiding brandweerchauffeur wordt u natuurlijk vakkundig begeleidt door onze vakdocenten. Onze diverse opleidingscurricula en de wijze waarop wij uw medewerkers evalueren zorgt ervoor dat u als werkgever niet alleen aan alle wettelijke eisen voldoet, maar tevens zorg draagt voor goed werkgeverschap.

Opleiding brandweerchauffeur

Bent u geïnteresseerd in onze opleidingen tot brandweerchauffeur of één van de andere opleidingen? Neem dan gerust contact met ons op. De opleidingen kunnen altijd op korte termijn worden ingepland. Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.