PROCENTRUM B.V. | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@procentrum.nl

Rijopleiding Ambulance | Procentrum

Rijopleiding ambulanceEen ambulance chauffeur moet zich vlot, veilig en verantwoord door het verkeer kunnen manoeuvreren. Een ambulancebestuurder moet niet alleen over de juiste medische vaardigheden beschikken, maar bovenal over een goede rijvaardigheid. Tijdens de hulpverlening mogen er immers nimmer andere levens in gevaar worden gebracht. Voor een groot aantal medische hulpverleners is een specialistische rijopleiding daarom vereist. Bij PROCentrum kunt u terecht voor diverse rij- en applicatietrainingen op verschillende niveaus en voor verschillende voertuigen.

Ons opleidingsaanbod:

Hieronder zetten wij ons opleidingsaanbod uiteen. Wij verzorgen zowel de initiële rijopleidingen als nascholingstrajecten voor ambulancepersoneel en overige medische hulpverleners zoals de Officier van Dienst (OvD), huisartsenpost en bloedtransfusiedienst. Tijdens de opleidingen wordt veel tijd besteed aan het rijden met vrijstelling alsmede het oefenen op de openbare weg met optische- en geluidssignalen. Om dit te realiseren hechten we veel waarde aan het creëren van inzicht in het verkeer; nog belangrijker immers dan het veilig oplossen van een noodsituatie is het voorkomen daarvan!

Auto

  • Basis rijopleiding auto voor first en rapid responders alsmede OvD’s (BROA)
  • Applicatie oefenen met optische- en geluidssignalen op de openbare weg
  • Applicatietraining auto
  • Voertuigbeheersing (slip en grip training)
  • Opleidingscarrousel; meerjarig programma waarin zowel opleiding als toetsing is gebundeld tot een effectief en kostenefficiënt product.

Motor:

  • Basis rijopleiding ambulance-motorverpleegkundige
  • Voortgezette rijopleiding ambulance-motorverpleegkundige
  • Allroad training
  • Voertuigbeheersing (slip en grip training)
  • Applicatietraining motor.

Faciliteiten

Tijdens onze opleidingen wordt u deskundig begeleidt door onze vakdocenten. Onze diverse opleidingscurricula en de wijze waarop wij uw medewerkers evalueren zorgt ervoor dat u als werkgever niet alleen aan alle wettelijke eisen voldoet, maar tevens zorg draagt voor goed werkgeverschap. Tijdens de rijopleidingen kunt u gebruik maken van uw eigen voertuigen indien deze zijn voorzien van dubbele bediening. Mocht u te weinig voertuigen tot uw beschikking hebben, dan kun u tegen betaling ook gebruik maken van onze volledig ingerichte en herkenbare instructievoertuigen voorzien van optische- en geluidssignalen. Voor de motormodules trail, slip en grip, alsmede voor de offroad training maken wij altijd gebruik van onze eigen specialistische voertuigen. Voor de scholing van ambulancechauffeurs wordt onder meer gebruik gemaakt van een Mercedes Benz Sprinter die inmiddels al door een groot aantal RAV’s wordt gebruikt. De tweede cursist zit, anders dan bij een reguliere ambulance, direct achter de bestuurder of instructeur waardoor hij actief bij het onderwijsproces wordt betrokken. Het spreekt voor zich dat onze voertuigen voldoen aan alle eisen zodat een veilige leeromgeving wordt gewaarborgd.

Locatie

In overleg met onze opdrachtgever kunnen onze opleidingen starten bij u op locatie. Op deze manier zorgen we ervoor dat er voor u geen waardevolle opleidingstijd verloren gaat aan reistijd. Mocht de opleiding toch ergens anders moeten plaatsvinden, dan laten we dit vooraf altijd aan u weten.

Expertise

Door onze jarenlange ervaring met rijopleidingen hebben wij een hoge mate van expertise ontwikkeld. Ons compleet vernieuwde opleidingscurriculum waarin we afgelopen jaren hebben geïnvesteerd, voldoet aan alle rij technische eisen zoals gesteld door de Academie van Ambulancezorg. Niet voor niets kiezen steeds meer medische hulpdiensten, voor zowel de initiële rijopleidingen als ook het nascholingstraject van PROCentrum.

Rijopleiding ambulance

Bent u op zoek naar een professionele rijopleiding voor uw ambulancepersoneel? PROCentrum verzorgt zowel de basisrijopleiding als nascholing voor OvDg’s, DGH, Rapid Responder en GHOR medewerkers. Wij streven ernaar een opleidingsvraag binnen 6 weken na aanvraag te starten. Hierin zijn wij tot op heden altijd geslaagd! Neemt u gerust contact met ons op als u vragen heeft of interesse heeft in onze opleidingen.