PROCENTRUM B.V. | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@procentrum.nl

PROCentrum opent nieuwe locatie in Randstad

De vraag naar vakkundige rijopleidingen met Optische- en Geluidssignalen (O&G) stijgt de laatste jaren sterk. Om als bestuurder van een voorrangsvoertuig vlot, veilig en verantwoord aan het verkeer te kunnen deelnemen, stelt de brancherichtlijn een voortgezette rijopleiding én herhalingsinstructie daarom verplicht.

PROCentrum werkt al sinds 2004 exclusief voor (semi) overheidsdiensten aan het (door)ontwikkelen van professionele rijopleidingen voor bestuurders van voorrangsvoertuigen. In samenwerking met specialisten van politie, ambulance, brandweer en Koninklijke Marechaussee legde PROCentrum de basis voor de permanente vrijstelling voor het oefenen op de openbare weg met O&G.

Het verzorgen van rijopleidingen waarbij regelmatig bewust af wordt geweken van verkeersregels is beslist geen sinecure! Een docent O&G bepaald in veel gevallen of een student aan het einde van zijn opleidingstraject bekwaam is om ook onder de meest extreme omstandigheden de aan hem of haar toegekende rijtaak veilig en verantwoord uit te voeren. PROCentrum neemt haar verantwoording dan ook zéér serieus en kandidaat instructeurs volgen daarom, na het behalen van hun bevoegdheidspas rij instructie nog een intensief opleidingstraject tot (basis) docent O&G. Deze interne opleiding neemt nog eens 6 maanden in beslag en wordt afgesloten met het examen OGS+ pas.

De driedaagse cursus tot docent Optische- en Geluidssignalen zult u -om moverende redenen- dan ook niet in ons curriculum aantreffen.

Gelukkig realiseren opdrachtgevers zich in toenemende mate dat professioneel opleiden geen incidenteel gegeven is, maar een continu proces dat zich richt op een blijvende gedragsverandering. Steeds vaker doet men daarom een beroep op PROCentrum! Een onderzoek uitgevoerd door een toonaangevend politiekorps toonde onomstotelijk de meerwaarde van onze innoverende opleidingsprogramma’s.

Om onze opdrachtgevers in de toekomst nóg beter van dienst te kunnen zijn, opent PROCentrum daarom een nevenvestiging in de Randstad. Met ingang van 1 juli 2020 starten we vanuit het oude opleidingsgebouw van de Politie Academie, gevestigd aan de Wegastraat 44 in Den Haag eveneens met rijopleidingen O&G voor zowel personenauto, motor als ook vrachtauto.

Vanuit Alkmaar of Amsterdam bereikt u ons voortaan binnen een uur. Vanuit Rotterdam rijdt u zelfs binnen een half uur maar onze nieuwe opleidingslocatie.

Meer weten over PROCentrum en wat ons instituut ook voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons team via info@procentrum.nl. Bellen kan natuurlijk ook. Onze medewerkers staan u graag te woord voor het maken van een afspraak bij u op locatie of helpen u telefonisch verder met vakkundig advies.