PROCENTRUM B.V. | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@procentrum.nl

PROCentrum Equipment levert opnieuw ballistische vesten aan Nationale Politie

Afgelopen week heeft PROCentrum Equipment opnieuw ballistische vesten geleverd aan ondersteuningseenheden van de Nationale Politie. Naast een aantal ‘discrete’ vesten werd wederom gekozen voor onze tactische vesten met het gepatenteerde schoudersysteem.

In tegenstelling tot reguliere zware kogelwerende vesten beschikt de door PROCentrum aangedragen oplossing over een systeem waarbij de ballistische  bescherming vanuit de schouder doorloopt onder de borstpartij. De drager wordt hierdoor op vitale plaatsen beter beschermt, zonder in te leveren op beweeglijkheid. Door het bijzonder lage gewicht blijft het vest ook bij langdurig gebruik comfortabel aanvoelen. Het geleverde vest heeft zijn beschermende waarde onder andere bewezen tijdens de inzet in Parijs door Franse speciale eenheden. Met de losse insteekplaten kan het tactische vest eenvoudig naar level IV worden opgewaardeerd.

De keuze voor het discrete kogelwerende vest laat zich eenvoudig verklaren. Door het zeer lage gewicht in combinatie met de uitstekende pasvorm is dit vest immers bij uitstek geschikt om gedragen te worden onder burgerkleding of maatwerkpakken. De Coolmax kledinghoes voert eventueel transpiratievocht snel weg van het lichaam hetgeen een aangenaam draagcomfort geeft.

PROCentrum heeft diverse soorten kogel- en steekwerende vesten in het assortiment en levert onder andere aan politie, defensie en diverse BOA’s waaronder Groene Brigades. Voor laatstgenoemde dienst hebben wij, samen met opdrachtgevers, een maatwerk kogel- en steekwerend vest ontwikkeld dat inmiddels door diverse eenheden gedragen wordt.

Wij zijn er trots op dat steeds meer eenheden de veiligheid van hun medewerkers toevertrouwen aan onze materialen en middelen. Niet voor maakt het waarborgen van veiligheid en inzetbaarheid deel uit van onze missie.

Wilt u meer weten over de diverse ballistische vesten en/of schilden uit ons assortiment neemt u dan contact op met ons kantoor.