PROCENTRUM B.V. | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@procentrum.nl

Nieuwe mijlpaal voor PROCentrum Int : vestiging in Londen geopend

Nadat in 2017 het nieuwe opleidingspand in Best feestelijk werd geopend is PROCentrum gestaag verder blijven werken aan de doorontwikkeling van het inmiddels internationaal gerespecteerde kennis- en opleidingsinstituut.

Uitbouwen en delen van kennis door internationale samenwerking

De goede en langdurige samenwerking met o.a de politieschool van Vlaams Brabant (PIVO) heeft intussen haar vruchten afgeworpen. Het PIVO heeft zich inmiddels ontwikkeld tot hét kenniscentrum op het gebied van verkeersopleidingen in België. PROCentrum is dan ook bijzonder vereerd dat wij al meer dan 10 jaar de prioritaire rijopleidingen in opdracht van deze partner mogen verzorgen. Dat onze unieke wijze van kosten neutraal opleiden geen loze belofte is, werd onlangs weer bevestigd tijdens de presentatie van de ongevallenstatistieken bij een toonaangevende politiezone in België

De lokale politie Antwerpen presenteerde eind 2017 –terecht- met trots de resultaten van de prioritaire basisrijopleiding auto (PRIBA), een rijopleiding die door PROCentrum in nauwe samenwerking met de korpsleiding van Antwerpen en haar partner PIVO werd ontwikkeld en sedert twee jaar standaard aan alle (hoofd)inspecteurs binnen de interventiedienst wordt aangeboden.

Met het Verenigd Koninkrijk bestonden al langere tijd (informele) contacten. Zo werd regelmatig kennis gedeeld met de vakbladen uit de ambulancesector en leerden PROCentrum instructeurs tijdens internationale meetings docenten kennen van o.a de Londense Metropolitan Police. Deze goede onderlinge contacten resulteerden uiteindelijk in een uitwisselingsprogramma met de Londense Politie. Medio en eind 2017 bezochten Nederlandse en Belgische docenten van PROCentrum de rijschool van de London Metropolitan Police in Hendon. Er werd meegekeken in (hoog)specialistische rijopleidingen voor diplomatieke beveiligers maar ook in voortgezette rijopleidingen voor surveillance eenheden. Rijprocedures en tactieken werden met elkaar vergeleken maar ook onderling gedemonstreerd en gedeeld.

Vestiging in Verenigd Koninkrijk komt voort uit unieke kans

Uit de vele gesprekken die zowel tijdens als ook na de dienst werden gevoerd, bleek dat ook in het Verenigd Koninkrijk een nijpend tekort bestaat aan specialistische vakdocenten. PROCentrum hoefde dan ook niet lang na te denken toen zich de mogelijkheid aandiende om, samen met een oud medewerker van de Londense Politie, een kantoor in het Verenigd Koninkrijk te vestigen teneinde de overheid te ondersteunen met het verzorgen van zowel rijopleidingen en tactische opleidingen. Voor het laatst genoemde onderdeel krijgt PROCentrum UK ondersteuning van een (oud) defensiemedewerker met meer dan 17 jaar ervaring binnen een gerenommeerde Britse SF eenheid en een cybercrime specialist.

Nieuwe vestiging in centrum Londen

Met ingang van 1 mei 2018 is PROCentrum UK officieel gestart met een eigen kantoor in het centrum van Londen, 78 York Street. W1H 1DP. U kunt ons bereiken via de algemene mailbox of telefonisch via telefoon nummer +44(0)772.561.3313