PROCENTRUM B.V. | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@procentrum.nl

Internationale stage voor PROCentrum

Afgelopen week hebben de eerste Nederlandse en Belgische PROCentrum docenten in het kader van een uitwisselingsprogramma ingekeken bij diverse rijvaardigheidstrainingen van de Londen Metropolitan Police. De docenten van de Londense opleidingsschool hadden een interessant en gevarieerd programma samengesteld met zowel opvallende als onopvallende voertuigen.

Trainen met Optische en Geluidssignalen en inboxen beoefenen

Naast het trainen met optische en geluidssignalen werden achtervolgingstechnieken gedemonstreerd waaronder de Tactical Persuit and Containment (TPAC).

Deze laatste procedure staat in Nederland ook wel bekent als ‘inboxen’ en wordt door onze (senior)docenten uitgeleerd aan politie diensten waarvan de bestuurders ten minste een aanvullende of specialistische rijopleiding hebben genoten. PROCentrum beschikt -als enige civiele opleider- over een eigen opleidingsvrijstelling waarmee het rijden met Optische en Geluidssignalen kan worden beoefend met eigen voertuigen. Daarnaast verzorgt PROCentrum al geruime tijd de Specialistische Rijopleidingen voor diverse Nederlandse en Belgische opsporingseenheden. Sinds kort wordt -in overleg met de Nederlandse Politie Academie– ook de opleiding Onopvallend Veilig Rijden (OVR) door ons opleidingsinstituut verzorgt.

Uitwisselen van kennis en ervaring

Tijdens de inkijkweek deelden de docenten onderling informatie en  werden protocollen en lesplannen vergeleken. In veel gevallen bleken er sprake van grote overeenkomsten in de verschillende protocollen, maar vooral de (kleine) verschillen werden door de docenten nauwkeurig onder de loep genomen en geëvalueerd. Na afloop bleken alle deelnemers unaniem enthousiast over de uitwisseling die al snel een vervolg zal krijgen. In Januari 2018 gaan er namelijk opnieuw PROCentrum docenten naar de Londen Metropolitan Police, maar er zullen ook Britse politie rijinstructeurs in gaan kijken tijdens onze Nederlandse en Belgische rijopleidingen.

Doel van dit internationale uitwisselingsprogramma is het uitbreiden en verdiepen van kennis voor alle betrokkenen.

Wilt u meer weten over onze internationale samenwerkingsverbanden of onze (rij)opleidingen in Nederland en België? Neem dan contact op met ons kantoor in Best via dit formulier. Onze medewerkers staan u graag te woord.