Pressure Key entry tool

Pressure Key Entry Tool

Hulpdiensten staan vaak voor een gesloten deur. Dit heeft meerdere redenen. Als politie en defensie ben je vaak niet welkom bij de bewoner. Als brandweer en ambulance zijn mensen binnen hulpbehoevend en kunnen zij de deur niet openen. Daar vindt de entry tool zijn intreden. Wij kiezen voor een uiterst betrouwbaar en simpel systeem.

Complexiteit is funest voor een entry tool

Dure hydraulische systemen die lekken en gevoelig zijn voor storingen. Elektrische componenten die kunnen falen en druk cilinders die niet opgewassen zijn tegen sommige deuren.

De echte entry specialist weet dat je aanvalsplan afhangt van je doel, taak en tactische situatie. Maar één ding is overal gelijk. Je wilt naar binnen zonder stagnatie van je procedure. Een goede entry tool is hierin essentieel. Al sinds 1994 is de pressure key in gebruik bij politie, defensie en brandweer internationaal. Het simpele design en de gebruiksvriendelijkheid maken dat deze entry tool is aangenomen bij deze eenheden.

Wat maakt Pressure Key dé entry tool?

De pressure key is simpel te bedienen, grof motorisch en behoeft geen onderhoud. Dat maakt dat de pressure key een betrouwbaar stuk apparatuur is waarmee de klus iedere keer weer geklaard kan worden.

Wat kunnen we je vertellen over deze prachtige entry tool? Allereerst de specificaties.

Specificaties
Werkbreedte:
minimale breedte 73cm
Maximale breedte: 103cm en met verbredingsdeel 113cm
Forceerdiepte: indrukdiepte 20cm
Forceersterkte: bij een trekkracht van 50kg is 1200kg (factor 14)

Zoals je kunt zien is de pressure key heel ruim inzetbaar en met 1200kg forceersterkte blijft er geen deur gesloten. De indrukdiepte van 20 centimeter is in de meeste gevallen ruim voldoende om een deur te forceren zelfs aan de scharnierzijde.

De Pressure Key entry tool is al sinds 1994 een begrip

Dit maakt dat de pressure key een zeer doorontwikkelde entry tool is. De ontwikkelingen van technologische mogelijkheden en de feedback van de eenheden in het werkveld zorgen voor een geperfectioneerd product.

Meerdere toepassingen in hetzelfde entry tool systeem

De Pressure Key entry tool is multi-inzetbaar wanneer het aankomt op het breachen van deuren. Hout, metaal en kunststof kozijnen zijn geen probleem en zelfs op de scharnierzijde kan de Pressure Key ingezet worden. Deuren met een zogenaamd ‘mulitlocksysteem’ zijn ook zonder moeite te openen met de pressure key. Bekijk hieronder de beschrijving van de Pressure Key. We laten je de werking zien op een testdeur.

Pressure Key werking

Het mooie aan de redelijk gecontroleerde entry van de deur is dat er geen rondvliegend glas is en de schade in verhouding beperkt blijft. Dit scheelt natuurlijk in de kosten en belangrijker, in veiligheid voor het personeel. De pressure key is dan ook prima te bedienen met werkhandschoenen en de operator kan volledig naast de deur staan om uit de gevarenzone te blijven.

Interesse in deze dijk van een entry tool?

Dan nodigen wij je van harte uit om bij ons een testrun te maken op onze locatie in Best. We leggen je met liefde uit hoe de pressure key ingezet dient te worden en je kunt natuurlijk zelf alles even proberen en bekend worden met dit prachtige systeem. 

Blijf niet langer aanmodderen met complexe entry tools. Probeer die pressure key uit. Breaching has never been easier! 

Maak hier een afspraak