PROCENTRUM B.V. | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@procentrum.nl

Doelgroep Brandweer

Het bestrijden van branden en het beteugelen van calamiteiten is niet het enige waar de brandweer zich mee bezig houdt. Het aantal branden daalt in Nederland al jaren en dus richt de brandweer zich meer en meer op preventie. Het takenpakket van de brandweer is daarmee uitgebreid; handhaven, controleren, instrueren en toezicht houden behoort tegenwoordig ook tot het functiepakket.

Protocollen en kwaliteitsnormen sterk aan verandering onderhevig

Naast de veranderende werkzaamheden, zijn ook protocollen en kwaliteitsnormen sterk aan verandering onderhevig. Dit zorgt ervoor dat bij- en nascholing van de brandweer van groot belang is om goed te kunnen (blijven) functioneren in de praktijk. Met onze rij- en veiligheidsopleidingen ondersteunen wij brandweerpersoneel in het uitvoeren van hun ‘oorspronkelijke’ taak. Ook bij nieuwe taken die in de afgelopen jaren aan het takenpakket van de brandweer zijn toegevoegd. Zo bieden wij de opleiding chauffeur tankautospuit aan, maar kan de brandweer ook bij ons terecht voor trainingen mentale weerbaarheid, een opleiding medische hulp verlenen voor niet medisch personeel, of het gebruik van drones.

Trainen in een zo realistisch mogelijke omgeving

Wij geloven sterk in een zo realistisch mogelijke training en doen er alles aan om onze opleidingen zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de hedendaagse praktijk. Na het afronden van een opleiding vindt er altijd een uitgebreide terugkoppeling en verslaglegging plaats, zodat de voortgang over een langere periode goed kan worden gemonitord. Heeft u interesse in onze producten en/of diensten? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.