PROCENTRUM B.V. | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@procentrum.nl

Corona Preventie Kit beschikbaar

Dagelijks vernemen we via diverse media over tekorten aan beschermingsmiddelen voor hulpverleners die op straat en in zorginstellingen instaan voor onze veiligheid of vechten voor ons welzijn.

Desinfecterende handgel

PROCentrum probeert middels haar internationale netwerken haar steentje bij te dragen in een poging deze tekorten te verminderen. Daarbij boeken we gelukkig -kleine- succesjes. Zo hebben we, samen met de Nederlandse afdeling van Veidec,  een desinfecterende handgel op basis van 80% alcohol gerealiseerd die geleverd kan worden in zowel 500ml als ook 100 ml verpakking. De 100ml verpakking laat zich uitstekend opbergen in broek- of jaszak en is daarmee uitstekend geschikt voor hulpverleners die niet continue over water en zeep kunnen beschikken, maar wél regelmatig in contact kunnen komen met verontreinigde oppervlakken. De Veidec Alco gel reinigt en ontsmet en bevat bovendien een Aloë Vera toevoeging die de handen verzorgt en tegen uitdroging beschermt.

corona preventiekit

Mondkapjes

Tevens hebben we via een Nederlandse relatie een betrouwbare leverancier van mondkapjes gevonden die ons wekelijks van nieuwe voorraad KN95 maskers voorziet. Genoemde maskers beschikken over een Certificate of Compliance en zijn geverifieerd volgens de EN 149:2001 + A1:2009 alsmede CE directive R2016/425 (www.entecerma.it). Controle op echtheid is eenvoudig uit te voeren door invoering van het certificaatnummer 3N200310.AHT0O23 op genoemde website.

corona preventiekit, mondkapje

Nitril handschoenen zaten al langer in ons aanbod en blijven, ondanks de crisis, onverminderd op voorraad beschikbaar. Uiteraard voldoen de handschoenen aan de NEN-EN 455-1,2,3,4 norm.

Oogbeschermingsmiddel

Op verzoek van een Belgische politiezone heeft PROCentrum in aanvulling op bovengenoemd pakket ook een bijpassend oogbeschermingsmiddel gezocht. Na overleg met onze partner, tevens gerenommeerd fabrikant van lenzen, de firma Shamir  viel de keuze op de Eyres 250 Steel met anti fog lens. Deze gecertificeerde veiligheidsbril sluit goed aan op het gezicht en verminderd daarmee het risico op besmetting door middel van vochtdruppels. Let wel: de Eyres 250 voldoet aan de minimum NEN-EN 166 eis maar sluit de ogen niet helemaal af. Gebruik in medische situaties waarbij een groot besmettingsrisico door spatten bestaat wordt derhalve ontraden. PROCentrum kan dergelijke brillen wel is waar leveren, maar gezien de publieke functie van de doelgroep werd gekozen voor een minder ‘aanwezig’, maar nog steeds efficiënt, beschermingsmiddel.

corona preventiekit

Door bovenstaande beschermingsmiddelen tezamen aan te bieden in een handig draag etui ontstond een praktische preventie kit die makkelijk op te bergen is in een tas, rugzak of zelfs in de zak van een uniformjas of cargobroek. Om het mondmasker na gebruik hygiënisch af te voeren werd een afsluitbaar zakje toegevoegd. De preventie kit werd vervolgens vernoemd naar het virus dat aan de basis van het idee stond.

Covid Preventie Kit

De Covid Preventie Kit (CPK) is leverbaar in twee varianten:

CPK standaard bestaat uit:

 • 100ml flacon Veidec handgel o.b.v 80% alcohol met toegevoegd Aloë vera
 • 1 veiligheidsbril
 • 2 paar nitril handschoenen
 • 2 mondmaskers KN95
 • 1 afsluitbaar afvalzakje
 • etui

CPK premium bestaat uit

 • 100ml flacon Veidec handgel o.b.v 80% alcohol met toegevoegd Aloë vera
 • 1 veiligheidsbril
 • 4 paar nitril handschoenen
 • 5 mondmaskers KN95
 • 1 afsluitbaar afvalzakje
 • etui

De Covid Preventie Kit is beschikbaar voor hulp- en zorgverleners en kan rechtstreeks via PROCentrum of via een aantal aangewezen distributeurs worden besteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor in Best. Onze medewerkers helpen u graag verder.