PROCentrum organiseert i.s.m. het Instituut voor Veiligheid en de BOA Academie, ook dit jaar weer de BOA-dag voor iedereen die buitengewoon opsporingsambtenaar is. Je kunt jezelf inschrijven voor workshops en er vinden lezingen plaats. Je bent in één dag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen het vak.

Leer collega’s kennen in andere domeinen, werkgebieden en werkvelden en breidt zo je sociale en zakelijke netwerk uit. Met de workshops zorg je ervoor dat je extra kennis en vaardigheden meeneemt terug de praktijk in.

Wil jij erbij zijn? Meld je dan HIER aan.

Buitengewoon opsporingsambtenaar krijgt les van Eric Sanders.
Eric geeft les in aanhoudingstechnieken voor de buitengewoon opsporingsambtenaar

De buitengewoon opsporingsambtenaar

De BOA of te wel buitengewoon opsporingsambtenaar heeft in de loop der tijd een behoorlijke professionalisering doorgemaakt. In alle domeinen heeft deze transitie plaatsgevonden en in alle domeinen stelt men kritische vragen en doelen op voor de toekomst.

De BOA komt steeds meer naast de politieagent te staan in zowel vaardigheden als juridische grondslag. Hiermee verdwijnt de kloof tussen verschillende eenheden en zorgt het voor integratie binnen verschillende organisaties.

Er is meer voor de buitengewoon opsporingsambtenaar

Zoals we eerder al besproken staan de ontwikkelingen niet stil en is de BOA op weg naar meer taken, training en opleiding. Daarom organiseert het Instituut voor Veiligheid samen met de BOA Academie ook dit jaar weer de BOA-dag. Deze staat volledig in het teken van de buitengewoon opsporingsambtenaar en de dagdagelijkse taken, competenties en ontwikkelingen binnen de domeinen.

PROCentrum is in hart en nieren een opleider en zal dit altijd blijven. Daarom is deze BOA-dag niet zomaar een aantal PowerPoints aan elkaar gekoppeld. Nee, we hebben uitgebreide workshops in elkaar gezet die toegespitst zijn op werkzaamheden binnen jouw werkveld.

Bekijk hier het programma.

Eric Sanders, eigenaar en oprichter van PROCentrum
Eric Sanders, eigenaar en oprichter van PROCentrum

Eric (eigenaar en oprichter van PROCentrum) over de boa-dag:

“De boa-dag is ontstaan als een spin-off van een netwerkdag die we hebben georganiseerd voor politie, justitie en Defensie. Zo’n dag heeft drie pijlers. De eerste pijler is kennisuitwisseling, wat inhoudt dat de ontwikkelingen in de markt worden besproken. Dat kan heel breed zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan over rijopleidingen, tactische opleidingen, geweldsbeheersing en innoverende producten. Over deze onderwerpen worden ook lezingen gegeven. De tweede pijler is netwerken. We bieden een vertrouwde, veilige omgeving waarin je je collega’s kan ontmoeten.

De derde, en laatste, pijler is het bieden van een platform voor innoverende producten. Fabrikanten of aanbieders van innoverende middelen worden uitgedaagd om hun producten aan een test te laten onderwerpen. Een bedrijf kan hier komen staan, maar we moedigen ze echt aan om demonstraties te geven. Laat zien waarom jouw product onderscheidend in de markt is.

Deze indeling geldt voor alle dagen die Procentrum organiseert. Hoewel de boa-dag een spin-off is van de andere ‘PRODAYS’, staat hij wel op zichzelf. Ook op de boa-markt is er een behoefte aan het uitwisselen van kennis. Daarnaast zijn mensen vaak benieuwd naar wat er voor deze markt te koop is. Die stok pakken we op, in samenwerking met de boa-vakbond en het Instituut voor Veiligheid. Het Instituut voor Veiligheid is een initiatief van politievakbonden. Zij ondersteunen het initiatief en zijn de kartrekkers van de boa-dag.”

Meld je hier aan voor de BOA dag op 13 september 2022

Buitengewoon opsporingsambtenaar rijdt met optische-en geluidssignalen in elektrische Volvo v40
Rijden met optische-en geluidssignalen in de nieuwe Volvo V40 Full Electric.

Lees hier meer over de BOA dagen en PROCentrum op politienieuws.nl